Amsterdam (Historisch) Museum

Cafe ‘t Mandje’, The Basket, a lesbian/gay chapter explained in Amsterdam history. Fun study about clipping men’s ties.

Ga met me mee, voor een educatief bezoek aan dit museum over de stad Amsterdam. Gehuisvest in een groot 17de eeuws gemeentelijk weeshuis, toont dit museum de hoogtepunten en dieptepunten van de geschiedenis van Amsterdam. Een vleugel is gewijd aan de groei van het oorspronkelijke vissersdorp ‘Amstelredam’ na 1200. Een andere vleugel toont moderne ontwikkelingen en problemen in de Amsterdamse samenleving. Daartussen ligt een interessante overdekte steeg, geopend in 1975, waar buitenmaatse schilderijen hangen. Deze steeg kan ook gratis bezocht worden, zonder de aanschaf van een ticket.

Binnen zien we exposities van onder andere schilderijen, houten modellen, historische voorwerpen, die licht werpen op hoe Amsterdam langzaam groeide uit tot het belangrijkste handelsimperium en haven van de zeventiende eeuw. Het leven van magnaten, handelaren, scheepsbouwers, kapiteins, de Verenigde Oost-Indische Compagnie, aanvoer van kruiden en nog veel meer.

Ik zal je ook vertellen over het leven van de weeskinderen die hier woonden. De wetten waren vrij streng!

 

Tour door een professionele Kunsthistoricus met uitstekende didactische vaardigheden. Specialist op het gebied van beeldende kunst en vormgeving, architectuur en geschiedenis. VIP-toegang.

Drs Kees Kaldenbach: “… hij is wild overgekwalificeerd als gids. Dat is zijn geheim … Geloof me op dit punt.” Gabe. Verklaring februari 2017.

 

Business card. The logo refers to Vermeer.

Grotere afbeeldingen, Old Skool site.

 

A key sculpture, outsize form a very early “Disneyland” type theme park.

Ship model, plus a lifting device to pass sand banks.

One of the halls. Above some sculptures of nobility.

Ships moored by Texel island. Waiting to go to faraway ports.