Amsterdam Rembrandthuis.

Woonhuis en Museum

Tafel gevuld met aarde- pigmenten. dit waren de basiskleuren voor Rembrandt

Ga met me mee op een uitstekende tour in het Rembrandthuis. Dit Rembrandthuis is het werkelijke woonhuis waar veel van Rembrandts meesterwerken werden geschilderd. Binnenin zien we tafels beladen met verfpigmenten en in de hoek staan linnen en katoenen doeken van verschillende soorten.

U kunt zelf zien hoe hij kunstvoorwerpen verzamelde als rekwisieten voor zijn ontwerpen. Het Rembrandthuis is het grote huis waar hij woonde met Saskia en waarin zijn kinderen werden geboren, waaronder Titus. Studenten en medewerkers sliepen daar ook in huis, op stro zakken op de vloer. Het interieur is opnieuw samengesteld op basis van de volledige inventarislijst (in de Amsterdamse archieven bewaard) van zijn faillissement. Het voelt bij het wandelen door zijn atelier en verkoopkamers, alsof de grote meester net even is weggegaan voor een wandeling buiten – of voor zaken. Op de bovenste verdieping en in het gebouw en ernaast kan men een reeks van de zijn etsen zien.

Rembrandt’s zoon Titus aan een schrijftafel.

Wat onderscheidt Rembrandt van andere kunstenaars als Dürer, Lucas van Leiden, Elsheimer? Hoe fijn of ruig zijn Rembrandts resultaten in de etsen en graveren lijnen? Leer te waarderen hoe hij deze fijne of dikke lijnen in de etsen en gravures verwerkte en hoe ze voor ons oog werken… in de woorden van de Meester: ‘natuurlijkste beweging’.

Kaldenbach was auteur van de wereldwijde  Museum Reisgids voor Rembrandt.

Business card. The logo refers to Vermeer.

Tour door een professionele Kunsthistoricus met uitstekende didactische vaardigheden. Specialist op het gebied van beeldende kunst en vormgeving, architectuur en geschiedenis. VIP-toegang.

Drs Kees Kaldenbach: “… hij is wild overgekwalificeerd als gids. Dat is zijn geheim … Geloof me op dit punt.” Gabe. Verklaring februari 2017.

 

 

Pigmenten, met een museum medewerker die de verschillende kleuren uitlegt.

Gezicht van het nieuwe gebouw naar het oude  Rembrandthuis.

“Ik heb een gat in mijn hand” syndroom.