Over kunsthistoricus en museum-gids-rondleider  Drs. Kees Kaldenbach

Drs Kaldenbach geeft voor een TV team uitleg over Vermeer, Het Straatje.

Kunsthistoricus Drs. Kees Kaldenbach woont en werkt in Amsterdam en is gespecialiseerd in de Europese kunst. Als ‘bevlogen’ vrij gevestigd docent en ‘public educator’ houdt hij museum-rondleidingen, lezingen en online multimedia-technologie presentaties om in een ​​rijke schakering van beeld informatie te geven over de Europese kunstgeschiedenis, zowel voor het grote publiek als voor collega kunsthistorici.

Hij heeft veel gepubliceerd en bouwde een belangrijke website (2000+ items) over de kunst van de 17e eeuwse Nederlandse schilder Johannes Vermeer, en over andere Delftse kunstenaars: www.johannesvermeer.info.

Asselijn, de Zwaan. Altijd goed voor uiteenlopende meningen.

Als toonaangevende expert heeft Kees Kaldenbach aan veel televisieprogramma’s over beeldende kunst  meegewerkt, bij zenders zoals BBC2, BBC3, BBC4, CNN, DKR Denemarken, NPS, Nederlandse TV, NTV Japan. Hij heeft ook gewerkt met radio programmamakers (RNW Radio Holland en Radio 1). Kaldenbach heeft boeken gepubliceerd en  vele artikelen over kunstgeschiedenis.
Hij is ‘Patroon’ van het Rijksmuseum, Amsterdam en heeft daardoor een bevoorrechte toegang met zijn klanten – langs alle wachtrijen. Hij heeft ook VIP-passen voor andere musea (met uitzondering van het Anne Frank Huis).

Rembrandt, Nachtwacht.

Met zijn in Amsterdam gevestigde bedrijf Private Art Tours, begonnen in 2000, heeft Kees heeft een groot aantal kunsttours en lezing gegeven voor groepen, variërend van 1 tot 8 personen. Hij heeft ook met succes grotere groepen begeleid.
Belangrijkste onderwerpen voor Kees zijn de Nederlandse schilders Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh. Hij heeft ook deskundigheid op het gebied van Nederlandse stedenbouw en architectuur en de geschiedenis in Nederland, in een raaks van steden, van Enkhuizen in het noorden tot Rotterdam in het zuiden.
Tevens is hij gespecialiseerd in Europees internationaal museumbezoek met kleine groepen klanten. O.a. in Engeland, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

 

Vertellend, voor ‘Gezicht op Delft waarvoor  Drs. Kaldenbach archiefonderzoek deed.

Kees Kaldenbach is een geleerde en enthousiaste spreker met een grote capaciteit om zijn diepe passie voor kunstgeschiedenis met anderen te delen. Zijn achtergrond als leraar stelt hem in staat om complexe ideeën in relatief eenvoudige termen presenteren die iedereen kan begrijpen.

Zijn expertise op het gebied van digitale technologie heeft geleid tot een docentschap in de zomer programma’s voor Emerson College in Boston, een MA-gebaseerde multimedia universiteit.

Van 2008 – 2010 presenteerde hij bovendien lezingen over verschillende culturele bestemmingen als gastspreker op schepen van de Celebrity cruisemaatschappij. Sommige lezingen trok een publiek van 500 tot 1000 personen.
In maart 2011 werd Drs. Kaldenbach bekroond met de WikiDelft prijs.

Business card. Met Vermeer Logo.

Drs. Kaldenbach is de voorzitter van de ‘International Circle of Academic Tour Guides’ (CATON). Hij is tevens een actief lid van de Gouden Eeuw Cirkel van de Universiteit van Amsterdam, een multidisciplinaire werkgroep en denktank, die maandelijks bijeenkomt voor lezingen.
Hij was ook de ondersteunend van lid van de Historians of Netherlandish Art  (HNA), een lid van het Consortium for Art and Architectural Historians  (Caah), lid van de Association for Art History  (AAH) en  lid van de International Society for Mathematical And Computational Aesthetics (ISMCA).
Voor klanten voert hij freelance onderzoek in Nederlandse archieven.

Contact email kalden@xs4all.nl

Mobiel +31 6 2868 9775

Thuis +31 20 669 8119