Vincent van Gogh Museum. De beste verzameling Van Gogh

Wereldberoemde Vincent van Gogh familie-collectie, plus andere kunstenaars. 

 

Zelfportret, Parijs na vriendschap met de  Impressionisten.

Ga met me mee op bezoek, voor een beter begrip van deze baanbrekende, revolutionaire kunstenaar. Privé tour in het Van Gogh Museum, Amsterdam met de VIP toegang. Vermijd menigten, de beste entree tijd is 9:00, voor een rustige, verfijnde, heldere en diepgaande Van Gogh museum tour.

We zullen na binnenkomst wat tijd besteden aan het kunstleven en zijn vroege schilderijen in bruin en zwart (1880-1885) en vervolgens volgen we zijn verblijf via Antwerpen naar Parijs waar hij impressionisten ontmoette, die ‘s avonds in cafe’s bijeenkwamen, tijdens zijn verblijf van twee jaar.
Langzaam bracht hij kleur in zijn werk, door hard te oefenen op vele vazen met bloemen en uiteindelijk liet hij zijn palet opfleuren en schitteren.
We zullen zijn schilderijen, zijn biografie, en de vreemde positie van het impressionisme  bespreken.

Daarna verhuisde hij naar Arles, in het zuiden van Frankrijk, waar hij van plan een kunstacademie op te zetten. De eerste bezoeker, Gauguin, bracht opwinding en concurrentie. Verschillende stressfactoren leidde hem er toe zijn oor af te snijden.

Detail van een schilderij door Vincent, in het Kroller-Moller, in Otterlo. De tweede belangrijke collectie.

De volgende stop op zijn Pelgrimage door het leven was het gekkenhuis van St Remy de Provence. Het was een heel menslievend instituut voor gestoorden. Hij had ups en downs en die kunnen we zien in mijn productie-grafiek.

Uiteindelijk, na zijn vrijlating uit het gekkenhuis, woonde hij nog twee maanden in het rustige dorpje Auvers sur Oise. Zijn productie steeg tot twee schilderijen per dag. Of hij stierf door zelfmoord – of door een ongelukkig toneelspel door het “Buffalo Bill” jongetje, staat open voor discussie.

Geweldig museum tour voor gezinnen, kleine particuliere groepen, ook voor kleine zakelijke evenementen. Begeleide deskundige tour door scholar-lecturer, kunsthistoricus Drs. Kees Kaldenbach *

Mijn boek over  Van Gogh met biografie, kunst, reizen, woonhuizen. Met kaartmateriaal uit zijn tijd.

Fast track ingang. Boekingen van tevoren nodig in een tijdslot met datum en tijd.

Kaldenbach geeft zijn college op zaal op basis van een brede studie van de literatuur. Ook de recente bevindingen en literatuur: Van Gogh: The Life, door Steven Naifeh &  Gregory White Smith.

Mijn eigen ervaring? Ik schreef het boek: “Pelgrimage door het leven, Reizen in de voetsporen van Vincent van Gogh”, Amsterdam 1990. Fragmenten uit het boek: een overzicht van onze Vincents  dorpen en steden in zijn hele leven. Daar woonde hij ; met plattegronden. Vincents productie statistiek, maand na maand. Vincents Kleurtheorie,

Ik heb meer dan 250 tours in dit museum uitgevoerd in de afgelopen 18 jaar, en weet welke verhalen goed aanslaan!

Kees van Dongen

Kees van Dongen, portret van zijn vrouw, gekleed in een spetterende intens blauwe jurk, 1911. Van Gogh Museum, Amsterdam. De wilde expressieve vorm van Van Gogh opende de deuren voor andere artiesten om deze uitzonderlijke vrijheid in design en kleuren. Laten we noemen het post-expressionisme.

Grotere afbeeldingen old school site.

 

Business card.

Tour door een professionele Kunsthistoricus met uitstekende didactische vaardigheden. Specialist op het gebied van beeldende kunst en vormgeving, architectuur en geschiedenis. VIP-toegang.

Drs Kees Kaldenbach: “… hij is wild overgekwalificeerd als gids. Dat is zijn geheim … Geloof me op dit punt.” Gabe. Verklaring februari 2017.

 

Van Gogh, zelfportret, volgeladen met spullen, lopend op de weg van Arles naar Taragon. Dit schilderij werd geraakt door een bom en volledig vernietigd in WO2 in Berlijn, het Kaiser Friedrich Museum, en nu bestaat er alleen nog een kleurenfoto. De meeste vernietigde kunstvoorwerpen zijn  alleen bewaard gebleven  als zwart / wit afbeeldingen.

Kees van Dongen, post-expressionist.

Irissen door Vincent,  in St. Remy de Provence.

Adverttentie voor Van Gogh op het hek.

Hulp bij rolstoel-gebruikers.

Museum logo.

 

Met TV camera-team bij Slaapkamer, Arles.