Amsterdam voor Journalisten en Schrijvers

Praktische hulp met research, fact-finding, inspiratie en meer

 

Spinoza Monument bij het stadhuis. “Het doel van de staat is de vrijheid.” Revolutionair!

Voor journalisten en schrijvers over Amsterdamse onderwerpen verleen ik praktische hulp bij onderzoek, fact-finding, inspiratie en nog veel meer.

Ik heb kamers vol boeken lezen gedurende de laatste 45 jaar. Veel kennis van de feiten en de filosofie zijn opgeslagen op mijn ‘draagbare harde schijf ‘ in mijn hoofd. Ik kan u helpen met ideeën en pointers.

Gedurende de afgelopen 18 jaar heb ik vele journalisten en schrijvers rondgeleid voor het Nederlandse Bureau voor Toerisme in Amsterdam, ook via NBT medewerkers in Londen en in NYC.

Krijg inspiratie en een kick van de bibliotheek in het Ambassade hotel. Hier hebben veel beroemde auteurs een ondertekende exemplaar van hun werk gedoneerd als ze in het hotel verblijven.

Dr Gerasimova reageerde als volgt:
“Mijn collega en ik hebben een rondleiding van de heer Kees Kandelbach bijgewoond over de tentoonstelling “Hollandse meesters” in de Hermitage aan de Amstel. We waren beiden erg tevreden over deze rondleiding. Wat we prettig vonden, is dat Kees aan het begin van zijn rondleiding naar onze wensen vroeg en zijn verhaal voor ons heeft aangepast. 
 
Binnen anderhalf uur hebben we een boeiende tour gehad over de meesterschap van de Nederlandse kunstenaars. We hebben veel van Kees geleerd, oa wat de karakteristieke eigenschappen zijn van vele bekende kunstenaars. Ook stelde Kees veel vragen aan ons tijdens zijn verhaal, dat werkte erg stimulerend en dwong ons de kunstwerken te bekijken met verse blik.”

 

Camera team uit de USA, Mei 2017, bij Scheepvaartmuseum.

 

Multatuli.

Tour door een professionele Kunsthistoricus met uitstekende didactische vaardigheden. Specialist op het gebied van beeldende kunst en vormgeving, architectuur en geschiedenis. VIP-toegang.

Drs Kees Kaldenbach: “… hij is wild overgekwalificeerd als gids. Dat is zijn geheim … Geloof me op dit punt.” Gabe. Verklaring februari 2017.

Afbeelding  rechts: Hollands beroemdste schrijver Multatuli, die eigenhandig het systeem van onderdrukking in het huidige Indonesië aantoonde en opblies in de Max Havelaar. Nog steeds uitstekend leesbaar.

Auteur Kaldenbach bij Vermeer